De rijopleiding

Het is belangrijk dat je tijdens de opleiding je op je gemak voelt en op een goede en rustige manier wordt begeleid op weg naar een veilige deelnemer aan het verkeer.

De opleiding bestaat uit lessen die logisch zijn opgebouwd, oplopend in moeilijkheidsgraad.

Je begint met het leren omgaan van de auto in een passende omgeving. Het bedienen van het mechanisme van de auto en de plaats op de weg leren bepalen. Wanneer je dit gedeelte beheerst, wordt er over gegaan op de zo belangrijke kijktechniek, het toepassen van de verkeersregels en het uitvoeren van de bijzondere manoeuvres. Het laatste en moeilijkste onderdeel van de rijopleiding is het verkeersinzichtelijke deel en vraagt ook de meeste oefening. Je leert op een adequate manier inspelen op de verschillende situaties die je tegenkomt in het dagelijkse verkeer.

De verschillende onderdelen lopen natuurlijk door elkaar heen en zullen steeds worden herhaald en geoefend.

Door oefening in de praktijk word je een goede en veilige verkeersdeelnemer.

  • Op een instructiekaart wordt er van iedere leerling de vorderingen bijgehouden. Hierdoor blijft het overzichtelijk en is de opleiding steeds gericht op jouw persoonlijk niveau.
  • Je hebt les van een vaste instructeur in een vaste lesauto.
  • Een lesuur bestaat uit de volle 60 minuten, waarbij een andere leerling geen deel uit maakt van jouw les.
  • De auto wordt stilgezet bij het uitleggen van een nieuw onderdeel of  bij bepaalde situaties die om nadere toelichting vragen.
  • Je kunt  een Tussentijdse toets afleggen. (T.T.T.)
  • Wanneer een les uitvalt of je bent genoodzaakt een les af te zeggen, bestaat de mogelijkheid deze in te halen.

Door rijangst of medische omstandigheden lessen nodig!

Bent u langer in het bezit van het rijbewijs B dan kan het zijn dat u situaties tegenkomt waarvoor u een bepaalde angst gaat opbouwen. U probeert het liefst zulke situaties te vermijden zoals het rijden op de snelweg of rotondes. Het gevolg kan zijn dat u de auto helemaal laat staan. Bedenk dan dat enkele autorijlessen voldoende kunnen zijn om u weer op weg te helpen.

Moet u door een medische noodzaak opnieuw een rijproef afleggen dan kunnen we u hierbij begeleiden. En een auto met dubbele bediening ter beschikking stellen.